Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını, sözlerini ve iz bırakan anlarını kronolojik bir yolculukla keşfedin→
Tekil mesaj gösterimi
07 Eylül 2026, 03:14   #9
riffykat
Varsayılan Yanıt: Sence mutluluk nedir?

Alıntı:
eQuaL kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Merhaba;

Sence mutluluk nedir? Tanım ve duygu olarak yoğunluğu neye bağlı değişkenlik gösterir? Hormon anlamında tetikleme sürecinin başlangıç ve sonuç evreleri arasında ne tarz bir bağ vardır? Ve sence mutluluk mutsuzluk halinin az olması/azalması mıdır?
Mutluluk, daha çok anlamlı yaşamakla ilgili bana göre. Hayata bakış açısıyla muazzam bir bağlantısı olabilir mi, kesinlikle evet! Ben pek mutlu biri değilim mesela. Çok garip bir durum çünkü gün içinde ‘Anlamlı hayat bombalanması’ gibi bir durum deneyimliyorum.

Her allahın günü aynı şey. Sabah kalkar kalmaz başlıyor gün ışığıyla. Çorap giyince dünyanın en yenilmez insanı nasıl olunur? Anlatabilirim! Hava kapalıysa ayrı heyecan. Rüzgarı hissetsem ayrı huzur. Yağmuru hissetsem merakla kokusunu takiple. Müzik dinle, helyum gazı çekmiş balon gibi uçmak üzere. Kötü haber al, 3 gün yataktan kalkama, sonra onu da analiz edip ordan da paçayı sıyır. Mutluluk değil ama anlamlı yaşamayı lunaparktaki hız treniyle bağdaştırmalıyım =D Gün sonundaki yorgunluğun tarifi yok arkadaş! Sanki biri bilimsel bi deneyle ‘Hadi bakalım mayan zamanında kurttan çivava yaptık, şimdi de bunu şunun içine genetik iz olarak koyalım demiş ve bu yoğun hissetme duygusunu içime programlamış sanki =D

Hormon anlamında pek bir bilgim yok ama durmadan beni mutlu eden, hoşuma giden şeyleri izledikten sonra inanılmaz bir yorgunluk hissettiğim için görsel tüketimimi ve sosyal iletişimimi kontrol altında tutmak zorundayım. Mutlu olmak anlamlı yaşamaktan daha az değerli sanki…
Mesaj içerikleri, HobiForum üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.
  Alıntı