eQuaL, siteyi þöyle bir baþtan aþaðý gezdim kardeþim.
Ýlk izlenim olarak söyleyeyim;
HobiForum artýk yeni açýlmýþ, iki kategori koyulup býrakýlmýþ bir forum gibi görünmüyor. Üzerinde uðraþýldýðý ve kendine ait bir yapý oluþturulmaya çalýþýldýðý belli.
Özellikle
hobi merkezini geniþ tutman hoþuma gitti. Fotoðraf, müzik, koleksiyon, doða, edebiyat, oyun, sanat gibi alanlarý sadece isim olsun diye koymamýþsýn; altlarýný da düþünmüþsün. Forumun adýyla içeriði birbirini tamamlýyor.
HobiAI, forum yarýþmalarý, münazara alaný, röportajlar, üye sözlüðü ve HFtagram gibi bölümler de siteyi klasik "kategori-konu-mesaj" mantýðýndan biraz çýkarýyor. Bunlar zamanla üyelerin gerçekten kullandýðý özelliklere dönüþürse sitenin kendi karakterini oluþturur.
Görünüm tarafýnda da genel olarak
temiz, düzenli ve okunaklý. Gece modu olmasý da artý. Siteye ilk defa giren biri neyin nerede olduðunu çok zorlanmadan anlayabiliyor.
Benim gözüme takýlan tek þey,
ana sayfanýn biraz fazla uzun ve kalabalýklaþmaya baþlamasý. Bölüm sayýsý çok olunca içerik güzel olsa bile aþaðý indikçe insanýn gözü yorulabiliyor. Özellikle henüz konusu olmayan veya çok az kullanýlan bazý alt bölümleri içerik geldikçe açmak ana sayfayý daha tok gösterebilir.
Bir de bazý bölümlerde ciddi hareket varken bazýlarý hâlâ boþ duruyor. Ben olsam bir süre
en çok kullanýlan alanlarý öne çýkarýr, boþ olanlarý biraz geri planda tutardým. Böylece dýþarýdan gelen ziyaretçiye forum daha canlý görünür.
Ama genel tabloya baktýðýmda
"bir tema kurdum, kategorileri açtým" seviyesini geçmiþsin. Siteye kendi fikirlerini eklemeye baþlamýþsýn; bence asýl önemli olan da bu.
Kýsacasý ben beðendim. Temeli oturmuþ, içerik var, hareket var ve en önemlisi HobiForum'un ne olmak istediði belli.
Biraz daha sadeleþtirme ve aktif bölümleri öne çýkarma ile çok daha derli toplu görünür.
Eline saðlýk kardeþim, emek verdiðin belli. Yolun açýk olsun.