Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını, sözlerini ve iz bırakan anlarını kronolojik bir yolculukla keşfedin→
Cunda Adası Hakkında Bilgi Sahibi Olabilirsiniz.→
Fanzin ve Hikaye Paylaşma Platformu→


Anne ve Çocuk Hamilelik süreci, bebek bakımı, çocuk gelişimi, annelik deneyimleri ve ebeveyn tavsiyeleri için paylaşım alanı.

Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev   Next
26 Mayıs 2026, 02:45   #1
Çevrimdışı
Polina
Varsayılan Ses tanima*oyunu

Öğretmen oyun alanına bir kaç çalgı getirir.( flüt, melodika, mandolin, bağlama, akordeon, keman…vb.)
Bu çalgıları birer birer çalarak ( adları, biçimleri ve sesleriyle ) çocuklara tanıtır. Çocukların öğrendiklerini saptadıktan sonra, bir çalgıyı alır, çalar ve çocuklara sorar "Bu ses hangi çalgının sesidir ?"… Çocuklar yanıtlarlar.
Ancak öğretmen, soru sormak için çalgıyı çalmadan önce ( bir paravanın yada kukla sahnesinin arkasına ) saklanır. Çocuklar çalgıyı görmezler. Sesinden tanımaya çalışırlar.
Bu oyun daha sonra, her çocuğa ayrı ayrı sorularak da oynanmalıdır. Aynı oyun, teybe alınmış çalgı sesleriyle oynanabileceği gibi, hayvan seslerini tanıtmak amacıyla teybe alınacak hayvan sesleriyle de oynanmalıdır.

  Alıntı
 

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)